The Culling Trials - комбинация, която всъщност ми допада


Поредицата SHADOWSPELL ACADEMY от K.F.Breene и Shannon Mayer

Кннига първа - THE CULLING TRIALS 

238 страници (kindle edition)Здравейте, книжни пандички

Както казах, ще се опитам да бъда малко по-редовна и сега е време да си говорим за книгата, която избрах за Amairo Challenge за месец Юни - книга от фентъзи жанра.

You Don’t Choose The Academy. The Academy Chooses You. 
I had no idea how those words would change my life. Or how they’d changed my life already… 
Until the day the most dangerous man I’ve ever met waltzed onto my farm and left us a death sentence. 
In an invitation. 
My younger brother has been chosen for the prestigious, secret magical school hidden within the folds of our mundane world. A place so dangerous, they don’t guarantee you’ll make it out alive. 
If he doesn't go our entire family will be killed. 
It’s the same invitation my older brother received three years ago—the same place he mysteriously died. 
The academy has already killed one sibling. I’ll be damned if they take another. 
I do the only thing an older sister can: chop off my hair, strap on two bras to flatten the girls, and take my brother’s place. 
Magic and monsters are real. Assassins are coming for me, and the dead are prone to rise. What’s a girl faking it as a boy supposed to do? That’s right—beat the academy at its own game. 
Or die trying. 


Избрах тази книга за предизвикателството просто защото си я харесах и исках да я прочета. А защо я харесах? Ами, честно казано, хареса ми корицата, хареса ми заглавието и това е. Не си направих труда да прочета описанието, както винаги. 

Започвайки тази книга не очаквах нищо, но все пак бях приятно изненадана. От всичко което знам, бих определила тази книга като Хари Потър в света на Игрите на глада, с главен герой Мулан. 

Резюмето описва перфектно общо взето за какво става впрос в книгата. Но аз ще издам само един малък детайл. Тук виждаме историята на Wild, главната ни героиня и само пърият от петте кръга на тези игри, ако мога така да ги нарека. Истоорията едва сега започва и нямам търпение да прочета и другите две книги и да разбера дали ще ме отведат до края на историята или ще трябва да се надявам за следваща.

Не мога да кажа много за героите, тъй като с някои от тях се запознаваме чак в края на книгата, а други са обвити изцяло в мистерия. Книгата е твърде кратка, за да опозная добре героите и да им се доверя изцяло, но в същото време мога да кажа, че Wild добре върви в класацията ми за любима героиня. Ината, устата, с буен характер, но все пак с добро сърце. Разбира се, съркзъм и добри умения на макс. Точно такива герои харесвам. Тя е едно кораво копеле, ако мога така да е изразя. 

Стилът на писане е много завладяващ. Не съм се срещала със стиловете на двата автора поотделно, но заедно са се комбинирали добре. Историята е увлекателна и се чете много бързо. Буквално за ден я погълнах. 

Като цяло това е една доста добра книжка, която става за бързо четиво. Интересна, с екшън, магия, тайни. Не натоварва нито със стил, нито ъс сюжшт. Препоръчвам я на всички, които си падат по подобен тип книги, в които има състезания или предизвикателства, магии, различни създания и т.н. Тоест, типична развлекателна YA книга.

Официалния период на прочитане е 22-23 Юли. Дадох ѝ 5 звезди. Няма да лъжа. Хареса ми. Насладих ѝ се и нямам търпение да прочета останалите. Точно това, от което имах нужда, за да изляза от книжния застой. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––


Книга за Юли:


Книга, която се води съвременна литература (иначе казано contemporary);

Избрах ето тази красавица. А защо, ще разберете в ревюто.Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Panda's Bookish Challenge

Всичко покрай Септември