Divergent - точно това, което очакваш

Поредицата Divergent от Veronica Roth

Книга първа - DIVERGENT

487 страници
Здравейте, книжни пандички.
Време е най-накрая да си напиша ревюто за тази книга, та да премина към следващата. 

THREE FLYING BIRDS...
ONE FOR EACH MEMBER OF THE FAMILY I LEFT BEHIND.


Sixteen-year-old Tris is forced to make a terrible choice. In a divided society where everyone must conform, Tris does not fit.

So she ventures out alone, determined to discover where she truly belongs. Shocked by her brutal new life Tris can trust no one. And yet she is drawn to a boy who seems to both threaten and protect her.

The hardest choice lies ahead.Тази книга бе изборът ми за предизвикателството за месец Август. Избрах я. защото научната фантастика не е сред любимите ми жанрове, ама изобщо. А след като видях, че тази книжка фигурира под жанра в Goodreads, и вече я имах купена, реших просто да се измъкна по лесния начин.

Първо ще кажа, че корицата, която имам аз ми харесва много повече от оригиналната корица. 

Такам, като цяло книгат и филмът си приличат доста. Има малко подробности, които не са включени във филма, което е добре. Получих от книгата точно това, което не очаквах. Имайки предвид, че не съм фен на филма, дори се изненадах, че книгата ми хареса толкова. 

Няма да навлизам в подробнисти около сюжета, защото ако не го знаете, то поне сте го чували. Книгата свършва по такъв начин, че да ти се прииска да прочетеш и останалите. Но и да не го направиш, можеш да се задоволиш с този край. 

Триш е от онези герои, които въпреки че са на страната на добрите, ти се иска да ги удушиш с голи ръце. Смела, но глупава. Добронамерена, но и много наивна. А да не говорим и колко ината, което хич не и помага в случая.

Като цяло не обърнах особено внимание на стила на писане, за което се извинявам. Не очаквах, но историята ме погълна доста бързо и успях да прочета книгата за отрицателен период от време, в сравнение с някои други книги. 

Като цяло ще кажа, че самата идея е доста интересна. Книгата не се оказа толкова лоша, колкото си мислех, че ще бъде и я прочетох с удоволствие. Не мога да я препоръчам като четиво поради голямата и популярност. Но ако не сте чели книгите и ви е интересно дали са по-добри от филмите, ами, погледнете ги. Може и да ви харесат.

Официален период на прочитане - 4 до 10 Август. Оценка в Goodreads - 4 звезди


Книга за Септември


Сборник с поезия. Избрах: 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Panda's Bookish Challenge

Моята приятелка: Паническата атака