Bookshelf Tour

Здравейте, книжни пандички

От доста време исках да направя нещо подобно. Ей така, за разнообразие. Но докато се наканя да направя снимки и да го напиша, интериора на стаята ми се промени. И хоп, ето прекрасна възможност най-накрая да се захвана с този пост.


Тази снимка е единствената цялостна снимка на "библиотечката ми", която успях да намеря. Ако ме следите в инстаграм, това място може да ви е малко познато. Като цяло това не е истинска библиотека, а секция, която ползвах главно за книги, но беше доста непрактична.

Това, което се води горния рафт бе твърде ниско за всички книги, освен малките издания на Signet classic, penguin classic и всички подобни класически издания, които се намират в книжарниците.

А долния рафт става само за някои от книгите, които са по-ниски. И (не точно) затова я смених.Сега стаята ми изглежда по този начин и можете да видите двете бели красоти, които пазят книгите ми. 


По-малкото рафтче/лавица съм отделила за английските ми книги и поредицата Хари Потър.  А на по-голямото са всички останали книги, както и разни други неща. На този етап нямам достатъчно книги, за да запълня всеки рафт, но и това ще стане някой ден. 
Най-отгоре са тези три красиви свещи и Шрек, който крийпва зад тях. След това на първия рафт са тези сувенири, които имам и с които не искам да се разделям поне за сега. Мисля, че стоят добре. 
На втория рафт са повече книги на английски, които имам. Scythe липсва, защото в момента я чета. Няма абсолютно никаква друга логика за подредбата, освен езика и след това горе-долу гледах да се допълват цветово. 
One of us is lying е отпред, защото харесвам корицата. Зад нея са четирите книги на Майк Ръсел, Wrong time, wrong place, The Coven (единствената, чието другарче от поредицата не е там), The Alchemyst, The Perks of Being a Wallflower, Illuminae, Children of Blood and Bone, Scythe, Thunderhead и поредицата Паднали ангели. 

Следвация рафт ми е любим. Той е с occult/satanic vibe. Има много свещи, чай, пентаграми, планшет и разбира се - сатанинската библия.
А под него е рафта ми с поредицата Хари Потър, плюс поставката за чаша на моя дом, кактуса ми - Дейв, брошки които никога не съм слагала, медальон на даровете на смъртта и, разбира се, алкохол!

После следва рафта с видеоигри, защото, както казах, нямам толкова много книги. Двете книги, които виждате са взети назаем и са само временно там. Някой ден ще си купя и цялата поредица, най-вероятно на английски.Следващия рафт е напълно празен, като за в момента там седят обувките и чантата от бала и ще са там докато им намеря друго място или ги продам.
А най-долния рафт се състои от всички други книги, които за сега не съм могла да разположа да стоят красиво някъде по-нагоре, една свещ, за да ги държи и две книжки за рисуване на манга. 
Започваме с лявата колонка и първото рафтче, където Летящата планета стои гордо изправена, а отзад има - нямам никакво обяснение как съм ги подредила. Предполагам, че просто са книги, които имат повече цвят в себе си. Защото на следващия ред виждаме красивата бяла корица на Добро момиче, лошо момиче и всичко зад нея е черно.Преобладаващи черни корици и красивата корица на CD-то на Empiria. 
После идва рафтчето с козметика, гримове и Yoongi в ъгъла. И рафтче с разни други неща като чая в крушката, плюшеното мече и камъка.
Следва още един рафт без книги. Знам, гледката е болезнена. И отново се насочваме към книгите. Поредиците Дневниците на вампира и Дневниците на Стефан се събраха на един рафт и остана място, затова реших да добавя двете книги от Братството на черния кинжал и замаскирах между тях Греховни нощи (книга, която изобщо не харесвам) и Отвъд стената на съня (която също не харесвам). Очите на дракона е там, защото не остана къде другъде да я сложа, а не е хубаво да седи сама. 

А тук на последното рафтче от тази страна и сами може да видите какви книги има. По-стари, с изпомачкани корици. Не казвам, че са лоши, но малко развалят естетиката на цялостния вид, затова са натрупани там.
Минаваме от другата страна, където на първо място са двете ми плюшени животинки и книжката за оцветяване (за възрастни!!!)

Тук вече мога да кажа, че тези два рафта ги правих със замисъл в главата. Исках Аристотел и Данте да се вижда, защото обожавам корицата, а отстрани са трите книги от кралете на трилъра на издателство Бард, още една крими-трилър книга и Дим и огледала (която н харесвам, затова замаскирх между останалите)
А под крими рафта са двете ми любими поредици - Академия за вампири и Адските устройства - и някои допълнителни нещица, които да красят. Както и красивото дневниче, в което залепям спомени.
После следват още два празни реда. Единия с плюшени играчки, а другия със снимка. 
И като за последно са тези два рафта с поредици, събирани с вестници и стари малки кницни, които (не) съм чела в училище. 


Това е всичко от мен за днес. Останха ми само няколко дни до края на сесията. На финалната права съм и нямам търпение да се върна към четенето на книги и писането на ревюта. 

А вие имате ли начин на подреждане на библиотечката?

Коментари

 1. Здравей,
  много ми беше интересно да прочета и да видя нагледно как са подредени книгите ти (много харесвам подобни постове и видеа) Честно казано аз нямам определена схема на подреждане на книгите си ,тъй са разпръснати из цялата къща . Понякога се опитвам да сложа на по -видно място непрочетените книги , за да се сещам за тях и в крайна сметка да ги прочета ,но .. не винаги се получава :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Книгите са красиви, независимо дали са подредени по схема или цари пълен хаос. Понякога имам чувството, че непрочетените книги се крият нарочно, за да не ги прочетем хаха

   Изтриване
 2. Хей, а къде са продълженията на "Illuminae"? Или не си я чела, тъй като търсачката не откри ревю? Тя определено трябва да се чете на физическо копие, дори не мога да си представя какъв вид би имала електронна книга.

  Симпатична библиотека, от типа, каквато мога да разглеждам с кеф и да се радвам колко сладко и артистично изглежда, но никога не бих понесла да претворя моята така. Библиотеката ми е с вратички и, като изключим няколко кутии с игри и такива работи, там стоят само книгите. Поглъщащи прах плюшени играчки? Четки за грим с прах, хвърчащ навсякъде? Прилошава ми само като си представя :D

  Пък рафтовете без книги - хей, това е място за нови книги! <3 <3 <3 Пожелавам ти много прекрасни такива!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Все още не съм я прочела, но вече знам, че определено ще купя цялата поредица на физическо копие.

   Една от мечтите ми е да имам голяма библиотека, в която да стоят само книгите ми, но докато това се получи, трябва да побера всичките ми неща на тези рафтчета :D

   Мерси за пожеланията и че си отделила толкова време за малкото ми блогче :D <3 <3

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Мъката на Февруари

Март в книги и много филми