Кой извърши „Убийството“


УБИЙСТВОТО НА ИГРИЩЕТО ЗА ГОЛФ от Агата Кристи

181 странициЗдравейте, книжни пандички


Първата книга на Агата Кристи, която прочетох бе „10 малки негърчета“ и не останах особено впечатлена. Въпреки това, щом намерих тази стара книжка у дома, реших да я прочета. Какво да се прави? Интересно ми е, а пък и обичам да давам шансове на авторите. Да решиш дали харесваш или не, не се постига с една книга.Когато милионерът П. Т. Ренолд е открит мъртъв на частно голф игрище, детективът се оказва в заплетена ситуация. Сред заподозрените са голяма част от семейството на жертвата, а мотивът е огромното наследство. Историята се усложнява още повече, а самият Поаро остава изненадан, когато убиецът нанася втори удар...


Сюжета е прост и обикновен. Поаро получава писмото, случва се убийството, следва разследване, намират убиеца, край на историята.

Самото разследване не ми беше много интересно. Да не говорим, че бързо имах предположения за това кой е убиеца и се оказах права. А това е скучно. От подобна книга очаквам нещо, което да ме изненада, да ме хване неподготвена.

Няма да коментирам много стила на писане. Не е мой тип, твърде много пряка реч за моя вкус, но пък се чете бързо и лесно. Предполагам, че е било интересно и добро за времето си, както и за феновете на Агата все още, но не и за мен. Аз лично не съм от тях и не разбирам целия този хайп около книгите. Може би не съм попаднала на правилните книги (както обикновено)

Общо казано, книгата е нищо особено, нищо впечатляващо, но става за разпускане след някое дълго и тежко четиво. Сравнително кратка книга, с която можеш да си отпочинеш и да пробваш собствения си детективски нюх.

Вие можете ли да познаете убиеца?


Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Panda's Bookish Challenge

Ох, Юли