Цветен книжен тагЗдравейте, книжни душици!

Напоследък нямам никаква мотивация да пиша и изобщо да си докосвам лаптопа, но този специално подготвен таг е толкова приятен, че нямаше как да не седна и да не го направя веднага. (Да, направих го веднага след първата публикация в събитието, но го поствам чак сега. Да, това съм аз)

Цветният книжен таг е първото предизвикателство, което организаторите за приготвили за цветното книжно предизвикателство, но ако не сте се включили, не е проблем. Позабавлявайте се и направете тага като част от лятното забавление.

А сега, стига толкова приказки. Ще отговаряме на въпроси.


1. Коя е любимата ти книга с корица в любим цвят?


Това е доста труден въпрос. Не знам кой ми е любимия цвят! Но много обичам сивото, и тъмните и светлите нюанси. И имам перфектната книга за тук - "Принц с часовников механизъм"
2. Код червено - книга, която толкова те е провокирала, че мислиш за нея дълго след като си свършил с прочита ѝ?


Повечето хубави книги ми остават в съзнанието, защото много обичам да се филмирам когато ми е скучно. Но ще кажа "Пожарникаря". След като я прочетох дълго време размишлявах върху доста неща и сценарий към темата.3. Цветовете на дъгата - коя е любимата ти LGBT книга? (тук ще се разговоря много)


Веднага в съзнанието ми изкачат Ари и Данте, въпреки че не знам дали се зачитат. За това ще се подсигуря и спомена още няколко заглавия. Признавам си, голям фен съм на yaoi и shounen ai жанровете и имам доста любими манги. Ten Count и Killing Stalking (и двете ги започнах преди да станат популярни!) са в топ листата ми. Не се препоръчват за хора със слаби сърца. А творбите на Shungiku Nakamura са по-сладникави, но също толкова... lgbt

4. Аз съм само цвят лилав - коя е книгата, която всички хвалят, а ти не харесваш?

Тук малко ще копирам Ваня и ще кажа "Двор от рози и бодли". Започнах я, но така и не ми хареса и не разбирам защо е цялата тази еуфория около поредицата.
И ще добавя модерната поезия. Чета я, но не я разбирам.
5. Класика в жанра - кои са двете ти любими книги в черно и бяло?


Избранникът за (тъмна) черна корица и "Добро момиче, лошо момиче" за бяла. Осъзнах, че повечето черни или бели корици са за фон и имат доста цветове по тях.
6. Ах, морето - кия е любимата ти книга със синя/зелена корица?

Много обичам онази хармония, която определени нюанси на синьото и зеленото създават в комбинация. И за щастие "Летящата планета" се вписва перфектно тук.
7. Шарения да е - коя корица ти се струва като престъпление срещу цветовете?

Книгите, които си купувам, са винаги красиви. (може би защото си харесвам корицата, а не резюме) Но пък "Убийството на игрищет за голф" просто си я намерих в нас. Корицата е престъпление срещу арт дизайна.


*няма снимка и съжалява за това*

8. Бяла като сняг – коя зимна книжка би прочел и през лятото, за да се разхладиш?

Определено "Погребални обреди" би ме разхладила в горещото лято.


Това е всичко от мен. Нямам търпение да разбера още какви изненади са ни подготвили.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Panda's Bookish Challenge

Ох, Юли