Моята приятелка: Паническата атака

Здражейте, книжни душици!

Днес ще си поговорим за тази малка и симпатична книжка.

Как реших да се сдобия с нея? Всъщност я бях видяла преди доста време в един от постовете на @earth.of.books и ми грабна окото. Не само с арта на корицата, но и самото заглавие.

На разпродажбата на Сиела я видях и реших да я купя, защото иначе не мисля, че бих дала толкова пари за толкова малка книжка. Пък и не бих ѝ обърнала внимание. Дори не знам къде трябва да седи. Но както и да е.

Ако отворите снимката ще можете да прочетете резюмето. Както виждате корицата е красива дори и отзад, така че по този въпрос спор няма. 10/10

Друго обаче е за съдържанието. Едва след като споделих новата си придобивка в инстаграм, разбрах, че всъщност книгата е написана от Ванеса Виденова, която успешно се занимава с астрология в YouTube канала си. Нищо ново, че дори не знаех за какво става въпрос. Не че това има някакво влияние върху книгата.

"Моята приятелка: Паническата атака" е малка и лека, чете се буквално за ден и съдържа в себе си неща, които биха се приели различно от хората.


Това не е книга, чиито стил и история могат да се оценят нормално. По-скоро тук ще изразя мнение за това до колко съдържанието може да бъде полезно. А отговорът ми е: Средно. Засегнати са някои важни теми, като това, че човекът доста се отдалечил от природата и това трябва да се промени (привърженик съм към практиката дърветата да се прегръщат). Най-важният съвет, който можете да намерите, не само за паническите атаки, но и за всичко друго в живота, е да не давате на страха да ви обладае. Няма смисъл да станете роби на страха и да изгубите себе си.

Но има и неща, които звучат напълно абсурдно. Като факта, че се препоръжва да не се консумират масовите любими напитки и храни (ако не мога да пия кафе и зелен/черен чай, какво ми остава в този живот?).

Като цяло ми беше интересно да прочета книгата, да прочета за преживяването на това момиче, но не можах да намеря нищо полезно, което да науча или нещо, което вече не знам. (важно: НИКОГА не се самодиагнозирайте!) Давам на книжката 3 звезди и просто ще се радвам да поглеждам към корицата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари