Reread: Свечеряване

!ВНИМАНИЕ!
ТОВА РЕВЮ СЪДЪРЖА ЛЕКИ СПОЙЛЕРИ. ЧЕТЕТЕ НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ

Поредицата ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА от Л.Дж.Смит

Книга пета - СВЕЧЕРЯВАНЕ

500 страници
*съжалявам за единствената снимка. 
тези книги не са много фотогенични*


Здравейте, книжни душици!

Изминлия месец беше ужасен, хубав и пак ужасен. Случиха се толкова много неща, а в същото време нищо. Едно обаче е важното тук - желанието ми за писане на ревюта се изгуби някде, но за щастие, сега се върна и е време да наваксам. А повече за добрата книжна страна на този месец ще разберете в обичайния пост накрая.

Прочетох книгата през януари и вече не си спомням доста от нещата, на които исках да наблегна (но вероятно съм наблегнала на тях в сторитата в инстаграм. Последвайте @smelllikebooksandcoffee за книжни коментари, ъпдейти и много други неща ^^)

Признавам, че при втория прочит поредицата е различна. Виждам пропуските, някои лоши моменти и има доста неща, които не ми допадат. Въпреки това си я чета от сантиментална стойност.

Със всяка книга, стила на авторката се изменя и евентуално подобрява. Преценката ми е леко неточна, за което се извинявам.

В тази книга се срещаме, освен с познатите ни герои, с още купища нови. Но вниманието привличат близнаците Шиничи и Мисао. Ще се опитам да сдържа вълнението си, но е трудно, защото те са китсунета. И въпреки че са представени в лошата им светлива, китсунетата си остават едни от любимите ми същества и поздравявам това, че Смит се е сетила да ги включи.

/Чели ли сте други книги с китсунета?/

Трите книги от тази част на поредицата са ми любимите като история, защото тук навлизаме леко в японската култура с китсунетата и техния свят, навлизаме в по-мрачните дебри на свръхестественото общество и нещата стават все по-заплетени.

Като за начало действията се развиват малко бързо. В началото имаме Елена, която се е завърнала от смъртта и е дете в тяло на жена. Учи се да вазприема света and so on, при което има някои доста интересни моменти. Забавни, поне за мен.

"Елена, Елена... обичах те, когато беше смъртна, като вампир, като чист дух, като дете-дух... и сега отново като човек."

Мисля, че този цитат като цяло описва поредицата до сега.

Докато Елена е дете-дух, близнаците започват да играят свята демонична игра на територията на града като пускат своите малахи (малки демончета, които се впиват в хората и ги контролират) и след това, разбира се, всички се борят срещу тях.

Деймън се оказва най-обладан от всички, но въпреки всичко в тази книга можем да видим истинската му същност. Онази добра част от него.

"За Деймън това бе съвсем осезаемо, макар и да не се чу звук от пукване, когато камъкът, в който бе затворена душата му, се разтвори и голямо парче от него се откърти"

Стефан изчезна. Елена показа своите магически способности, под формата на крила, които се появяват по сложен начин и само при спешна нужда.

Накрая града бе спасен, китсунетата прогонени, а Деймън, Елена и Мат, който е преследван от полицията, тръгват на своето пътешествие, бягайки от града и в търсене на Стефан.

Спойлерите не са големи, но това е базовото развитие. Честно казано, сцените с крилата не са толкова впечарляващи, колкото ги помня, нито битката на края, но определено се вълнувам за следващата, защото знам какво идва.

Съжалявам за ужасното ревю. Тази поредица винаги ми е била затруднение, а и малко отвикнах да пиша ревюта и свикнах да правя коментари в инстаграм. Което всъщност е тъжно. Но ще се постарая повече ^^Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари