За изминалата година

Здравейте, книжни душици!

Дойде времето, в което да си поговорим за живота през последните 12 месеца.

Уж година, а всъщност миг. 2017-та излетя сякаш ей така, но и в същото време беше доста дълга година. Не мога да кажа, че беше тежка, но определено се случиха много неща. Преминах през доста емоционални състояния, намерих нови приятели, но и загубих такива. Открих нови неща, които да харесвам, но в същото време не забравих старите. И може би основното, което е, претърпях значителна личностна промяна. Въпреки  че не бих повторила годината, това бяха едни хубави 12 месеца.

В началото на годината си бях поставила цел - да имам 6 000 снимки от тази година. Уви, не успях да го постигна. Но 5 300 не е зле и смятам и тази година да си поставя същата цел с надеждата, че дори ще успея да подмина това число.


В книжен план бих казала, че това беше една значително добра година. Малко по-надолу ще видите книжната ми година от Goodreads. Обикновено си имам списъци и сама си правя подобна равносметка, но честно казано, в момента малко ме мързи, и тъй като видях че доста хора са го направили така, реших и аз да го направя така.

И тази година не успях да постигна целта си от 50 книги, но прочетох с 10 повече от миналата година, което си е някакъв напредък. Не, че го правя за бройката. Просто се радвам, че съм имала повече време и желание да чета. Жалко само, че средната ми оценка е с 0,3 пункта по-ниска от миналогодишната. Този път не сполучих на хубави книги, но пък гледам към 2018-та с надежда.

Успях да работя (мисля, че "изнудване" е по-добра дума) с 2 издателства, спечелих 3 Giveaway-я, получих е-книга от автор и интерюирах друг. Благодарна съм на всички тези хора за възможността да работя с тях и за това, че направиха книжната ми година толкова хубава. Благодаря и на вас, които случайно решавате да отворите някоя пубикация и да отделите от времето си за да прочетете моите глупости. Това означава много за мен, както и вашата подкрепа. Без читатели, блогърът е нищо.

За тази година няма да си поставям никакви цели и предизвикателствата, освен тези 50 книги, които си определям в Goodreads всяка година. Смятам да се оставя на течението и да видя как ще мине годината.
Коментари

 1. Честита Нова година! Искрено ти пожелавам тази година да постигнеш още повече успехи, да попаднеш на МНОГО книжни бижута и, разбира се, да имаш още повече поводи за усмивки! Успех ^^ и чети с цялото си сърце!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ще е хубаво по-често да проверявам за коментари.
   Много се зарадвах на пожеланието ти, много е мило, благодаря от сърце и ти пожелавам една страхотна година, изпълнена с хбавиви емоции и време, не само за книги, но и за всичко останало, което те кара да се усмихваш <3

   Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари