Re-read: Тъмното обединение


english ver.

поредицата ДНЕВНИЦИТЕ НА ВАМПИРА от Л.Дж.Смит

книга четвърта - ТЪМНОТО ОБЕДИНЕНИЕ

обем - 236 стр.Здравейте, книжни душици!

Това е втората книга, която бях избрала за четатона (в началото на ноември, мс), поради простата причина, че знам колко лесно може да бъде прочетена.

Вълнуваща история за смъртоносната схватка между двама братя вампири за сърцето на красиво момиче, което се разкъсва в чувствата си между тях....


Шест месеца след смъртта на Елена, Бони започва да я вижда в сънищата си. Но скоро сънищата се превръщат в страшни кошмари. Фелс Чърч има нов ужасяващ враг, много по-силен и опасен. С помощта на спиритическа дъска Бони се свързва с Елена, която се опитва да ги предупреди за надвисналото зло. Следвайки указанията й, Бони призовава Стефан да се завърне в града. Обединени отново, спазвайки обещанието си към Елена, двамата братя се изправят срещу най-могъщото зло във финална битка...
 Стилът на писане е същия, не виждам драстична разлика или промяна, която да мога да коментирам. Семпло, чете се бързо, не натоварва.

В тази книга се разказва за живота на героите след смъртта на Елена. Колко съсипани са всички, колко им е трудно, а на всичкото отгоре се появява и нов враг. Клаус, вампир от древните, непобедимите, истинските. 

Клаус?


Не, не не, забравете за Джоузеф Морган. 

Той е облечен… в някакъв стар дъждобран. От вятъра се увива около краката му. Той кара вятъра да духа и фучи. Косата му е руса и почти бяла и стърчи нагоре. Очите му са сини… електриковосини.
И въпреки, че си представям прическата му като нещо подобно --->
Клаус все пак е представен като могъщ, страховит, но и красив вампир. 

Изглежда като дявола. Ако дявола може да е рус и красив. 
О, ами разбира се, че дявола може да е рус и красив. Duhhh...

The Devil is real and he isn't a little red men with horns and tail.
He can be beautiful because he's a fallen angel
and he used to be God's favorite. 
Добре, добре. Спирам. Извинявам се. Лигнята ми идва малко в повече, но пък за да съм честа, нямам търпение да започна следващата книга. По спомените, които имам, сега започват онези интересни и напрегнати части и се надявам да са такива, каквито си ги спомням.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Panda's Bookish Challenge

A lil bit of writing