24 hour readathon experience


Здравейте, книжни душици!

Между 2-ри и 3-ти ноември се проведе 24-часов маратон за четене. С една приятелка си го организирахме, въпреки че не знам още кой участва.

Обикновено не съм добра в тези неща, но този път реших да опитам. Разбира се, няма да съм аз ако не закъснея, но си имам добро оправдание. Не ми стигна времето да пиша за нано и трябваше да подготвя минала публикация и да. Сякаш по традиция, и тази публикация идва ден по-късно. Но нека не се занимаваме с подробностите.


Първата книга, която прочетох беше Любовна лирика от Дамян П. Дамянов. Както сами се досещате, не беше особено трудно да се прочете, но това не я прави по-малко важна. Освен това харесах доста неща, което си е истинско постижение, имайки предвид неразбирателството ми с любовната лирика.

След това преминах на Дневниците на вампира: Тъмното обединение. Избрах тази книга поради няклко причини 1) Ако случайно пропусна нещо или ми се спи до такава степен, няма да е фатално. Вече съм я чела. 2) От опит знам, че поне първите четири книги от поредицата се четат за няколко часа. Няма да е първия път, в който ще го направя. 3) Скоро не бях
препрочитала никаква книга, малко позабравих този вторичен списък. И както и предположих, бързо бързо успях да се справя и с тази книга, прочитайки малка част от нея и довършвайки я след като се събудих.

Накрая подхванах третия и последен избор Хари Потър и Ордена на феникса. Осъзнавам, че това е огромна книга и дори да чета по страница за минута, пак нямаше да я свърша за останалите часове. Но за да бъдем честни, това не ми беше цел. Просто исках да я започна. Предполагам, че в последствие ми омръзна да чета,
започнах да се разсейвам и похабих доста часове в правене на нищо. Можеше да прочета поне оче 150-200 страници за това време, но и стоте, които успях да прочета, ме устройват.

Крайният резултат е: 412 страници за нещо от сорта на 14-15 часа, което си е уау, ако си мен.

Преди време си бях направила разделител, на който пише "Why can't I read all day every day?" и мисля, че благодарение на този маратон разбрах защо. Четенето е изморително. Адски изморително. Да го правиш всеки ден в нормални количества е ок, но да уплатняваш всяка предполагам като всяко друго хоби и всяко нещо в живота като цяло). Не че това ще ме спре да си уплатнявам голяма част от времето с книги, но да.
свободна минута с четене е изморително (

А вие участвали ли сте в подобни неща? Какви са вашите постижения?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари