Планове за лятото

   Здравейте, книжни душици!
   Въпреки беглия ми успех с предишния месец, сега съм решила да направя нещо малко по-различно е.
   Лято е!
   Отвратително горещо и пълно с безсмислени дни, които минават учудващо бързо. За разлика от предните години, този път имам леки очертания на плана как искам да си прекарам лятото и в този пост ще ви запозная с всичко, което (може би) ме очаква през следващите два месеца и половина.


  • Ще прекарвам много време със семейството.

   Това е задължително от много гледни точки, така че благодарение на тях не знам колко време ще имам за четене. Но пък и благодарение на тях може би ще ми бъде достатъчно скучно, за да чета повече. Да се надяваме на второто.


  • Ще прекарвам време с приятелите.

   Това го искам, защото това е последното ни лято преди да завършим. Но тук всичко зависи от това колко те са свободни. Разбира се, нищо не ми пречи да чета на телефона докато чакам да се съберем, нали? *намиг, намиг*


  • Ще работя.

   Или поне това е плана. Освен това първите две седмици имам практика от училище, така че това допълнително скъсява времето ми не само за четене, но и за другите ми хобита и най-вече за почивка. Но пък ще ми създаде някакъв навик, който, надявам се, да действа само положително върху всичко, с което ще се занимавам.


  • Ще снимам.

   Може да не съм го споменала, но имам за цел да направя поне 6000 снимки през 2017-та. За сега съм назад в плановете, но се надявам това лято да не ме разочарова, предоставяйки ми хиляди прекрасни мигове, които да запечатам. Освен това мисля да си направя страничка, защото защо не? Ще я напълня със стари и нови снимки и ще се радвам ако дори един от вас я погледне.


  • Ще пиша. 

   О, да. От известно време се опитвам да се захвана сериозно с писането отново, тъй като през последните две години някак си то ми се изплъзна между пръстите. Но това лято смятам да наваксам със старите си проекти и кой знае, може би дори да измисли нови?


  • Ще чета.

   Няма как да го пропусна. Имам огромна купчина от книги, които чакат да бъдат завършени и такава, които още не са започнати. Да не говорим за останалите, които ще си купя. Допълнително смятам за писането и четенето да си създам още една страничка. Предният ми опит беше неуспешен, защото нямах мотивация. Сега се надявам да си изградя някакви навици и, разбира се, надявам се да имам вашата подкрепа.

Какво ще чета това лято? 


   Това е много добър въпрос, на който смятам да отговоря по няколко начина.

   1. Училищна литература -  списъкът за дванадесети клас не е много обемен, но определено е стабилен. В него присъстват по-леки четива, предимно поезия (Христо Смирненски, Гео Милев и др), малка доза разкази (Никола Вапцаров, Йордан Йовков) и два романа. "Тютюн" от Димитър Димов и "Железният светилник" от Димитър Талев. 

   2. Giveaways - ако ще и от чист инат, лятото ще прочета "The King's Bastard". Ще я придружат "Nothing is strange", за която нямам търпение и "Invincible summer", от която не знам какво да очаквам.

   3. Всичко, което не съм завършила до сега – тук попадат "Джинджифиловата къща", която е най-старата ми непрочетена книга, "Пожарникарят", която е време да бъде завършена и "Ангел с часовников механизъм", за която не съм говорила до сега, но бях започнала да чета преди две години.

   4. Всичко недокоснато – тук говорим за книги от семейната библиотека, на които съм хвърлила око, като "Диханието", и книгите, които съм купила, но дори не съм отворила, "Погребални обреди", която имам от края на миналата година и "Отровни думи", която си купих с голямо желание.

   5. Ел. книги - тук няма да споменавам заглавия, защото дори не съм сигурна, че ще чета нещо на телефона, но да го имам напредвид.

   6. И на последно място ще сложа "re-read" категорията – с всички тези интересни и дебели четива, няма да е лошо да разнообразя с нещо старо и познато, което да ми помогне да се отпусна и настроя за следващата книга.

   Общата сметка до тук, без последните две категории, са 11 книги. Надявам се да се справя поне с 2/3 от тях. А общия брой в бурканчето е 66 листчета, което си е доста. Ще попитате защо са цветни? Ами можете да разберете, ако погледнете в страничката. (хихи... подло, знам)   А какви са вашите летни планове?

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари