First Date Book Tag


   Здравейте, книжни душици!
   Вероятно вече ви е писнало от всички тези тагове, особено когато не се славя със солиден запас от книги, от които да избирам, но какво да се прави - ще ме търпите. Тук сте на ваша отговорност.
   Преди да започна с тага, за който благодаря на Юли, че ме тагна, искам да ви се похваля. Мисля че излязох от читателския си застой и яростно напредвам с Пожарникаря. Надявам се до края на седмицата да я завърша, просто защото се чувствам толкова объркана и искам най-накрая да разбера какво ще се случи.
   Но стига толкова за книгата, нека преминем към тага. (чакай, кнжните червеи всъщност ходят по срещи?! jk jk luv ya)


1. The awkward first date – книгата не беше лоша, но искрата липсваше за теб.

   Вещицата от Портобело. Хубава книга, наистина, но определено нещо ми липсваше. Успях да ѝ се насладя, но не се отличи с нещо особено или запомнящо се.

2. The cheap first date- книга, която не оправда очакванията ти.


   Момичето, което обичаше Том Гордън. Очаквах повече от Кинг. Много повече.


3. Well-prepared first date- книга, която е била по-добра от очакваното

   Избраникът на Явор Цанев. Осънах, че до сега (май) не съм споменавала тази книга в таговете, а всъщност е доста хубава. Не очаквах много, защото е българска, а обикновени нищо българско не ми харесва, но се оказа доста интересна.


4. Hot but dumb- красива корица, не толкова добро съдържание

   Дим и огледала. Има няколко разказа, които си заслужават, но повечето не са нищо особено. Друга негова книга не бих докоснала, освен ако някой не ме аргументира 'защо трябва да дам на този автор още един шанш'.


5. Blind date- книга, която си започнала без да знаеш нищо за нея


   Почти всяка книга, която чета? Обикновено не вярвам на анутацията, защото тя лъже, а не обичам да чета ревют предварително, защото могат да ми повлиаят.
   Да кажем Добро момиче, лошо момиче. Видях красивата корица в интернет. Няколко седмици я видях на половин цена в книжарницата и я купух. Представете си колко не съм ѝ обърнала внимание щом при първите няколко прелиствания не забелязах, че е написана от първо лице.
   И няма да пропусна възможността и аз да спомена Последната империя. Нищо не знаех за тази книга и все още не знам. Просто чета, наслаждавам се да историята и разучавам всичко малко по малко.


6. Speed dating- книга, която прочете много бързо
 
   Най-бързото ми четене на книга, която много ми е харесала, е три дни. За по-малко не успявам, дори и да искам. Единствените, които бият рекорда, са книгите от поредицата Дневниците на вампира, но те са тънки и се поглъщат твърде бързо.


7. The Rebound- книгата, която прочете веднага след book hangover, което до някъде развали удоволствието от книгата.

   Аааам.... ъъмммм.... няма такава? Не мисля, че дори съм изпадала в подобно състояние.


8. Overly enthusiastic date- кига, която се "престараваше"

    Не знам защо, но в главата ми се спира да изскача The Coven. Вторта книга от The Sweep Series.
(i really like this photo tho)

9. The perfect first date- книга, която беше перфектна

    Перфектна книга няма. Всяка си има някакъв малък косур, но в момента в главата ми изниква Пайнс. Определено не очаквах такова развитие. Това е книга, която успя да ме изненада и да се запечата в съзнанието ми по много, все добри, начини.


10. Humiliating first date- книга, която ми е неудобно да призная, че съм харесала/ неудобно ми е да я чета на публично място

   Не ме е срам от това какво чета. И що се отнася до сериозни книги, не ме е срам да чета на публични места или да кажа какво харесвам. Друг е въпросът, че хората не бива да гледат какво чета, когато съм на телефона *невинно подсвиркване*

   Това беше тага. Надявам се да ви е харесал и съжалявам, че използвах стари снимки. Нямах нито времето, нито музата да направя нови. От своя страна тагвам Крис. Ще се радвам да видя отговорите ти^^

Коментари

  1. Здравей, много ти благодаря за това че ме тагна, ще го направя с голямо удоволствие. :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари