Ревю: Да целунеш ангел

– Сюзън Елизабет Филипс 

   Здравейте, книжни душици!
   Не случайно блога се казва One Lazy Book Lover. Понякога чета бавно, понякога ме мързи, но въпреки това обичам книгите с цялото си сърце.
   За това с радост съобщавам, че най-накрая, след толкова време, се появявам с ревю, благодарение на издателство Ибис, които сякаш знаеха какво точно да ми изпратят.

   Дейзи Девро, разглезената богаташка дъщеря на известен дипломат, има пред себе си точно две възможности: или да отиде в затвора, или да се съгласи на уреден от баща й брак.

   Aтрактивният, но лишен от чувство за хумор Алекс Марков няма никакво намерение да се съобразява с новоизпечената си съпруга, свикнала на разточителен и ексцентричен начин на живот. Той я изважда от обичайното й обкръжение и я замъква в очуканата си каравана на пътуващия цирк, на който е управител. Алекс е сигурен, че тя няма да издържи дълго, особено при страха й от животни, дори от безобидни кученца и котенца. А какво остава, ако трябва да се грижи за слонове и тигри...
Но онова, което Алекс не подозира, е, че в лицето на уж лекомислената Дейзи е намерил достоен противник – тя е точно толкова твърдоглава и горда, колкото и той…ВНИМАНИЕ! МОЖЕ ДА СРЕЩНЕТЕ СПОЙЛЕРИ ОТНОСНО НЯКОИ МАЛКИ ПОДРОБНОСТИ И ЖИВОТА НА ГЕРОИТЕ. ЧЕТЕТЕ НА СВОЙ РИСК!
   За първи път се срещам с творчеството на Филипс и съм направо очарована. Книгата бе лека и приятна за четене. Изпълнена е с хумор, романтика и малка доза страст.
   Харесва ми начинът, по който са изградени героите. 
   За Дейзи бракът не е лесен. Алекс не е типичният богаташ. Той няма против да си изцапа ръцете и да работи усърдно. Управляването на пътуващия цирк му носи удоволствие. Той е мъж на място, твърдоглав, упорит, но и с голямо чувство за справедливост. Всички тези качества го превръщат в един от "зверовете" на цирка, с които Дейзи трябва да се справи, но да покажеш да един звяр, какво значи да обичаш, може да бъде трудно и съкрушително изживяване.
   Алекс мисли, че може да контролира всичко, но Дейзи също не е типичната богаташка дъщеря. Разглезена и лекомислена, да, но с високи морални ценности и възгледи към живота, които не се срещат често. Въпреки това тя може да бъде също толкова ината, колкото и мъжа си и да я превърне в човек, се оказва по-тежка задача, от колкото си е представял. А понякога предизвикателствата ни помагат да ракрием себе си.
   Удоволствие е да проследиш изграждането на героите и променянето им. Препятствията по пътя им изобщо не са малко и въпреки че предполагах как ще свърши (разбира се, без обратите които настъпиха), краят беше също толкова приятен. 
   Сюзън Филипс знае как да разкаже една история. Поглежда я от всички възможни аспекти, комбинира по лек начин и те пленява до полуда. Във всеки един момент от книгата се случва нещо, винаги има тръпка, адреналин, напрежение, които да пленят очите и да не можеш да оставиш книгата. 
   Да, можех покойно да си я завърша днес, но защо да не го направя в ранните часове на нощта? "Само още 30 страници" бяха последните ми думи преди гордо да прехвърля тази книга в купчината с прочетени книги. 
   О, нещо, което забравих да спомена. Обожавам как Дейзи не понася малки кучета и котки, но успява да спечели любовта на едно от слончетата, самотната горила и най-вече да изгради връзка с неукротимия стар тигър. Това показва дълбоката връзка с животните и твърдението, че те все пак имат чувства (които като цяло подкрепям). 
   Официалният период на прочитане е от 5 до 10 май. Оценката ѝ е 5 звезди, защото го заслужава.
   "Да целунеш ангел" е едно приятно и разтоварващо четиво, което може да ви накара да се замислите малко върху ценностите в живота или пък просто да ви разсмее и очарова с бурната връзка на един уреден брак. 

...
   Искам отново да благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета тази книга. 
   Надявам се ревюто да не ви е разочаровло прекалено. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции