Reader problems TAG

   Мразите ме.
   Аз съм ужасен и несериозен човек, особено в тези месеци. Скоро ще навърша годинка, а съм толкова нередовна, колкото бях и когато започнах. Знам, знам, Давайте. Нападнете ме. Излейте си го.... но само след като видите какво съм ви подготвила днес.
   Взех този таг от тук, защото ми се стори нещо по-различно, за което мога да ви говоря (различно от извненията ми) и се надявам да ви хареса поне наполовина колкото на мен ми достави удоволствие да го подготвя.

1. Имаш 20 000 книги в списъка ти за четене. Как избираш коя да прочетеш?
    Е, чак толкова не са, но определено са си доста. Обикновено купувам първата книга, която ми хване окото и е на достъпна цена. Рядко ходя с цел, въпреки че списъкът ми нараства ежедневно. А в момента съм си направила "книжно бурканче" с някои от книгите, които притежавам и не съм прочела. Нека съдбата реши вместо мен :)

2. Прочел си половината книга, но тя не те завладява. Дочиташ я или я оставяш?
   За сега имам две недовършени книги, едната от които едва ли ще дочета някога, но другата си чака реда. Те са от преди да създам блога, когато бях още по-несериозна. Но от както преоткрих любовта към книгите гледам да не оставям недовършено четиво, било то и от чист инат.

3. Идва краят на годината и ти си твърде близо и същевременно много далеч от предизвикателството ти в Goodreads. Опитваш ли се да го изпълниш и ако да, как?
   Тъй като съм читател от много скоро, подобно нещо ми се случи само веднъж, но не се притеснявам. Дори и да съм далеч от целта, няма да се насиля да прочета нещо, колко да имам бройка. Предпочитам да се наслаждавам на дадена книга, а ако не съм си изпълнила предизвикателството, то значи съм имала добри причини да се разсея.

4. Кориците на любимата ти поредица не си пасват. Как се справяш?

   Умирам вътрешно. Кориците са първото нещо, което ми грабва окото. Няма да го понеса да не си пасват. Дори да не е веднага, ще се постарая да си довърша комплекта (или пък да имам два), просто защото съм маниак на тема корици. Хихи.


5. Всичките ти приятели харесват дадена книга, освен теб. Как се справяш със ситуацията?
   Ами не ми пука особено. Често попадам на подобна ситуация, но това изобщо не ме притеснява. Всеки има вкус и право на избор.

6. Четеш книга на обществено място и си на път да се разплачеш. Какво правиш?
   Това е много трудно да се случи. 1) много малко книги са способни да ми го причинят 2) обикновено имам поне спирала, което ме възспира да го направя и 3) чист инат. Не обичам да привличам вниманието на хората около мен, а ако се разплача, ще направя точно това. Така че ще го преглътна някак.


7. Следващата книга от любимата ти поредица току-що е излязла, но ти си забравил какво се е случило в предишните книги. Какво ще направиш? Препрочиташ книгите, търсиш ревюта на тях или направо преминаваш към новоизлязлата книга?
   Рядко забравям какво се е случило в дадена книга, особено щом ми е харесала. Но предполагам, че ако евентуално се случи, бих прелистила набързо книгите, за да си спомня. Зависи колко дълга е поредицата, може дори да ги препрочета. Никога не пречи, стига да имаш време.

8. Не искаш да даваш книгите си на никого. Как любезно казваш "не" на хората, когато попитат?
   Хахаха... bitch, don't touch my books. Ако някой иска да ми вземе книгите, а аз не искам да му ги дам, изобщо няма да съм любезна.

9. Последният месец си започнал и оставил 5 книги. Какво правиш, за да се пребориш с тази ситуация?
   Почвам ги отново или почвам нови докато не намеря книгата, която ще бъде прочетена с лекота.

10. Има страшно много нови книги, които искаш да прочетеш, но колко от тях реално си купуваш?
   Много малко. Тази година съм си купила две книги, от хилядите които искам да прочета. Просто не мога да смногна. Книгите са скъпо удоволствие, а и не са единственото нещо в живота ми, което изисква спестяване.


11. Купуваш си много книги, които от страшно много време искаш да прочетеш и нямаш търпение да ги започнеш. Колко време стоят в библиотеката ти преди да ги прочетеш?
   Поне половин година. Обикновено гледам да прочета дадена книга веднага, но когато ми се съберат повече бройки, работата започва да се бави.


Това беше за днес, скъяи читатели. Надявам се да се видим скоро. Приятена седмица от мен и честит ден на книгата :3

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари