Reader Confession Book Tag

   Съжалявааааам, книжни душици.
   Трябваше да пусна този пост преди поне три часа, но аз се забих в едно прложение, спамейки на хората и до толкова се разсеях, че не усетих колко време е минало. Аз съм ужасен човек Т.Т
   Видях този таг на няколко места и въпросите ми привлякоха вниманието. Различни и интересни. Осем въпроса, които ми се сториха като два. Толкова леко им отговарях. че ми се искаше да са повече. Хаха.

1.Някога наранявал/ла ли си собствената си книга?
   Като малка съм рисувала по детските си книжки и все още ме боли сърцето като ги видя.
   Понякога се случва да размажа буквите по книгата, което адски много ме дразни. Най-скорошния случай беше, когато исках да залепя bookmark (?) и в резултат размазах думите отстрани. Страшно се ядосвам на себе си така.
   Иначе, за щастие, нищо по-лошо не ми се е случвало. Като чета другите отговори направо ми се изправя косата.


2.Наранявал/ла ли си някога заета назаем книга?
   Никога! Пазя чуждите книги като свои, че и повече. Не мога да си позволя, дори случайно, да нараня нечия книга, дори собственикът ѝ да няма против.


3.Колко време ти отнема да прочетеш една книга?

   Зависи от това колко ми е интересна. Ако искам да я прочета, нищо няма да ме спре, колкото и малко свободно време да имам.

4.Книги, които не си завършила?
   "Алхимикът" на Майкъл Скот
   "Джинджифиловата къща" - смятам да поправя тази грешка. 
   "Под игото"


5.Hype-нати или популярни книги, които не харесваш?
   „50 нюанса сиво“, всичко на Джон Грийн, „Двор от рози и бодли“ (доста е популярна, нали) - не съм я чела цялата, но я започнах и не ми хареса особено.


6.Класики, които не харесваш?
   Не съм чела кой знае колко много класики. Двете, които със сигурност знам, че са класики, ми харесват. Може би бих казала древногръцките драми и Шекспир. Не че не го харесвам, но пиесте са мъчение за четене.

7.Книги, които си купил/ла само заради интелектуалността им?
   Няма такива.


8.Книги, които не си върнал/ла?
   Много рядко взимам книг на заем и гледам да ги върна възможно най-бързо. Не знам каква е тази моя мания, но когато чета искам книгите да са си мои. Усещам ги по-близки, колкото и странно да звучи.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции