The Coven


Поредицата SWEEP от Cate Tiernan

Книга втора - THE COVEN

Страници - 185


   Здравейте, книжни душици!
   Това е първото ревю за месеца и, надявам се, не последното. Ще се постарая да се стегна и да се захвана сериозно с четенето и блога, че твърде много изоставих нещата. Но не ме съдете твърде жестоко, това никога не ми е бил любимия месец.
   Но както и да е, тук сме, за да си говорим за книгата, чиято корица нямам желание да снимам. Външно, книгата изглежда ужасно. Вътре положението е същото (какво да се правя, имам претенции дори за шрифта). И за това имам една единствена снимка. Съжалявам.

   "I know I am not a regular teenager. I am a witch. A real blood witch. My parents are not my parents. My sister and I share no blood. Even in the cloven I am too powerful now, too different to belong. I am alone except for Cal.

   Sixteen year old Morgn is not who she thought she was. But in that case, who she is?"

   А аз си мислех, че аз не струвам в резюметата. Но това няма значение. Не съдя книгата по корицата или резюмето, а по това, което е вътре. И ами, тук има много да се съди.
   Първата книга беше добре, сравнително интересна, дори бих казала. Но тази, о, тази беше ужасно скучна. Не можа да ми грабне вниманието и интереса. Често се разсейвах и дори на места съм прескачала редове.
   Самата книга се върти около едно главно нещо и не, това не е тяхното сборище, въпреки че заглавието е "The Coven". Даже имаха по-малко събирания на кръга, от колкото имаха в първата, но нека оставим настрана тази подробност.
   Разделянето на двете приятелки, което видяхме не отдавна, вече става все по-голямо, прерастващо във война. Главната героиня става все по-дразнеща, а главния герой все по-подозрителен. Стилът на писане си е същия - прост и лесен за четене. С няколко думи - зле е. Това е може би първата поредица, която чета, където втората книга е по-зле от първата. А като знам още колко са от поредицата, направо не ми се мисли как са нататък. Е, кой знае. Може да става по-добре, но нямам намерението да разбирам.
   Официалният период на прочитане е 13-18 февруари. Давам ѝ 2 звезди по очевидни причини. Повече нямам какво да кажа.
 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари