The Satanic Bible


!!!ТАЗИ ПУБЛИКАЦИЯ НЯМА ЗА ЦЕЛ ДА ВИ НАСОЧИ КЪМ САТАНИЗМА!!!   

   Здравейте, книжни душици!
   Дълго време се чудих как да постъпя с тази книга, тъй като не е от обичайната литература. Да пиша ли ревю и на какъв език, защото я четох на английски.
   В крайна сметка смятам да си държа на българския, защото той е основата на моя блог. Може би някой ден, ако се развия достатъчно, но това са само мечти... за сега.
   Реших да напиша това мое мнение, защото много хора свързват сатанизма с коренно различни работи. Не е тайна, че се интересувам от окултното, уика, сатанизма и всякакви подобни. Точно за това реших да прочета тази книга.
   Да държа това малко, черно съкровище в ръцете си е неописуемо. Когато книгата пристигна бях толкова изненадана и развълнувана, че просто нямаше как да не погледна някои неща от вътре. Но нека започнем както си му е реда.

   Сатанинската библия. Какво представлява това четиво?
   Първите няколко страници са посветени на биографията на автора - Антон Лавей, която беше доста интересна за четене. След това малко по малко понятието "сатанист" започва да се разгръща, докато не се стигне до най-малките детайли в последните страници. Сатанизмът е философия, към която всеки може да се присъедини (погледнато от една страна прилича малко на хуманизма). Сатанистите не вярват в свръхестественото. Те не зачитат боговете, Ада, Рая. За тях живота такъв, какъвто го живеем тук и сега, е важен. Човекът, сам по себе си, може да бъде определен като божество и собствен модел за подражание.
   В голяма част от книгата, авторът ползва християнството като пример. Разглежда различни части и показва някакъв смисъл зад тях или казва защо звучат толкова нереално.
   Честно казано не знам как да напиша това подобие на ревю, защото това е философска книга, без сюжет, без история. Просто чисто запознаване с същността и основите на Сатанизма. Разбира се, мога да дам много примери за това защо сатанизма е по-добър от хистиянството, но не искам да звучи сякаш ви насочвам към това.
   За мен беше много полезно да прочета тази книга, за да не звуча като пълен идиот като реша да коментирам по въпроса, и научих, че не съм сатанист, защото има много неща, с които не съм съгласна.
   Прочита беше бавен, защото хем имаше неща, които да се обмислят, хем беше на английски, хем през това време четох и други книги.
   Официалният период на прочитане в Goodreads е 16 ноември - 22 януари. (лол дори не подозирах, че е толкова много време). Оцених я с четири звезди. Въпреки, че края е малко скучен, Антон добре си е свършил работа, показвайки ни този различен свят, където хората, които не принадлежат никъде, могат да бъдат част от нещо.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари