Reread: Ледено ухапване


Поредицата АКАДЕМИЯ ЗА ВАМПИРИ от Ришел Мийд

Книга втора - ЛЕДЕНО УХАПВАНЕ

Страници - 284


   „Академията „Св. Владимир“ не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители – дампирите.
Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и влaдеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.
   Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Роуз Хатауей е дам­пир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.
   Любовният живот на Роуз е пълен хаос. Най-добрият є приятел Мейсън е безнадеждно влюбен в нея, а нейният страхотно изглеждащ наставник Дмитрий сякаш е хвърлил око на друга.
   Голяма и изненадваща атака на стригоите над една от кралските фамилии всява смут в Академията. А за капак на всичко, най-неочаквано се появява майката на Роуз след дълго­годишно отсъствие от живота й...„   Не, не е възможно да съм такава. Всичко се повтори. А уж израснах като читател. Как изобщо е възможно?!!

   Може би ще е добре да обясня за какво точно става въпрос. Спомням си много точно първия път, в който прочетох тази книги. В продължение на около седмица ме мъчеше, едвам се справих с първите 40 страници. Но след това, когато бях болна и си останах у дома, реших да пробвам да прочета още страничка-две. Е, тези страничка-две така ме грабнаха, че за близо десет часа (в които са включени вода, хранения и т.н.) прочетох цялата книга. Не можех да откъсна очи от книгата и, разбира се, влюбих се в Ейдриън.

   Почти същото се повтори и сега. Първите 40 страници ми бяха мъчение. Една вечер реших
да почета малко преди лягане. В един момент, с очи парещи и насълзени от умора, осъзнах, че е три през нощта, а аз съм прочела близо 170 страници, преживявайки абсолютните неща с героите. За бога, дори си имам "Ейдриън моменти", които са отбелязани с различен цвят от цитатите.

   И ако това не доказва колко добра е книгата, то не знам кое може. Е, може би доказатлство за добра книга е времето, за което се прочита, но само някоя изключително, невероятно, неповторимо, удивителна книга би могла да се справи с тази задача при толкова натоварения ми график. Но това е излишна подробност. Хихи.

   Осъзнавам колко различни са ревютата по структура и съдържание, но разнообразието е хубаво, нали? Да приемем, че ви харесва.

   Този път ще избегна да коментирам съдържанието на книгата, защото не искам да издам нито един момент, който си заслужава прочитането. А те започват от самото начало. Историята е наситена с драма, любов, приключения и напрежение, което е до толкова поглъщащо, че дори няма да усетите кога сте я прочели.

   Разбира се, официалният период на прочитане в Goodreads е 21-26 ноември. Дадох ѝ 5 звезди, защото... очевидно е защо.   Надявам се ревюто да ви хареса. Очаквайте още много подобни, защото съм в разгара си:)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции