Blogmas #9 - Потър мания

 
Опитвам се да бъда активна, ала нещо не ми се получава особено. Този месец за сега се очертава доста беден и съм разочарована от себе си, но все още имам надежди за коледния маратон. Дано поне там да се справя.
   Доста се чудех върху темите, за които да пиша. Все пак не искам да са само коледни, защото омръзва, на вас и на мен. Особено ако следите още около 20 блога, които също пишат по коледни теми.
   За това днес ще разнообразим малко. Признайте си, много от вас имат същата Потър мания като мен. Чели сте книгите, или поне сте гледали филмите толкова пъти, че спокойно можете да цитирате целия сценарий. Може да имате някакви неща, но няма как да се мерим с англичаните и американците. В България няма толкова голямо разнообразие като фигурки, чаши и каквото друго се сетите, което е жалко, защото съм сигурна, че щяха да се продават адски много. Малко книжни червеи могат да устоят на изкушението да си купят нещо на любимата поредица или сериал. Повярвайте ми, влизала съм в книжарница извън страната и единствената причина, поради която не изкупих половината работи беше, че нямах пари (и нямаше да мога да ги побера в куфъра, но това е подробност.)
   За щастие в интернет има страхотни diy, които може лесно да се направят у дома. Аз например, си направих магическа пръчка, която за жалост не действа Т.Т
   Но по-важната тема тук, защото малко се отнесох, е последният филм. Фантастичните животни и къде да ги намерим е доста по-интересен филм, от колкото е книгата. Хмм... защо ли? Но и книгата има своя чар. Както и да е. WB отново се доказа като уникално филмово студио, създавайки спиращи дъха гледки и невероятни ефекти. Бюджета е използван както трябва, няма дупки, грешки или нещо подобно, което да развали филма (за разлика от Домът за деца), или поне аз не забелязах такива. Филмът е пълен с хумор и оставя едно добро и топло чувство.
   Особено много ми хареса края. Няма да ви кажа защо, но беше забавно. Не се надявам да има продължение, въпреки че няма да е по-лошо от оригинала, ама май ще има. Роулинг, не ти ли стигат парите, които вече имаш?!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари