Blogmas #8 - Winter is Coming Book Tag


 За днес съм приготвила един таг, който по случайност открих в Wattpad и тъй като е на зимна тема, реших, че е подходящ да си запълня празното място.
   Няма да превеждам условията, защото вярвам, че всички можете да си ги преведете.

Snow: It is beautiful when it furst falls, but then it starts to melt. Choose a book/book series that you loved at the beginning but then, at the middle of it, realised you don't like it any longer.

   Алхимикът на Майкъл Скот. В началото тази книга ми харесваше, но после започна да не ми харесва. Не че някой ден няма да я прочета отново, било то само за да видя красивата поредица събрана на рафтчето ми, но определено не ми е сред приоритетите.

Snowflake: Something beautiful and always different. Choose a book that stands out, that is different from all the other boos you've read.

   Вещицата от Портобело определено е книга, която няма да забравя. Не бях чела подобно нещо преди, което е толкова различно и извън комфортната ми зона.

Snowman: It's always fun to build one with your family. Choose a book that a whole family could read. 

   Ето това вече е труден избор. Баща ми не чете. Майка ми би чела всяка моя поредица, особено ако е фентъзи или романтика. Брат ми не чете. А сестра ми е чела само 50 нюанса и няколко от Хари Потър. Как изобщо мога да избера нещо, което да се хареса на цялото
семейство?!

Christmas: Choose a book that made you feel warm inside after reading it. 

   За мен това са книгите от Братството на черния кинжал. Целият им свят е толкова добре изграден, че няма как да не се привържеш към героите и да ги заобичаш.

Santa Claus: He brings wonderful presents. Choose a book you'd like to get for Christmas.

   Списъкът е дълъг. Имам около 400 книги, които желая до този момент, а с всеки ден (добре де, всяка седмица) се трупат още и още. Искам да си продължа Братството, да чапочна Game of Thrones... О, сетих се. Сатанинската библия. Точка по въпроса. Скъпи дядо коледа, донеси ми това съкровище, моля!

Snow bowling: It can be painful to be hit by a snowball. Choose a book that made you feel some strong emotion, like anger or sadness.

   Крадецът на книги. След прочита ѝ не знам какво изпитвам. Тъжна ли съм, ядосана ли съм, нещо, нищо?

Sledding: We all loved it when we were younger. Choose a book that you loved when you were a child.

   За да не се повтарям, този път ще посоча детските приказки. Братя Грим, Ханс Кристиан Андерсен, надордни приказки. Те са всичко, с което съм израснала.

Frostbite: Choose a book you were very disappointed in. 

   Момичето, което обичаше Том Гордън определено не беше това, което очаквах. Пълно разочарование.

Raindeer: Something that is dear to us. Choose a book that is of great sentimental value to you.

   Тук мисля да сложа Пайнс. Има голяма сантиментална стойност за мен и определено е книга, която не бива да се подминава с лека ръка.

Това беше тага. Надявам се да ви хареса. Който има желание нека се чувства поканен да го направи и задължително да ми пише, за да се насладя и на чуждите отговори ;)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари