Blogmas #7 - И аз участвам!


  На коледния месец подхожда един коледен маратон. Както вероятно знаете, през юли бе организиран Българският Книжен Маратон, за който твърде късно разбрах и, за съжаление, не успях да участвам. Сега се задава ново подобно събитие и този път няма как да го пропусна.

   Коледният Книжен Маратон ще се проведе от 23 до 29 декември, като в него се включват 5 категории + 2 бонус за по-мотивираните. Аз вероятно няма да се справя с всичко, но поне ще бъде забавно да опитам. А ето и книгите, които избрах:

1. Книга на коледна тематика

   Разбира се, не пропуснах да се съветвам с Goodreads относно книгите, които бих могла да прочета. Защото „Ако е в категорията на Goodreads, значи се брои“.
   При книгите с коледна тематика има доста добри предложения, на които човек не може да устои, но аз се спрях на „Малки жени“ от Луиза Мей Олкът, поради простия факт, че притежавам книгата и няма да ми се налага да я купувам^^

2. Книга, която ти е била подарена.

   Пфф... тук вече става малко трудно, защото не получавам много книги като подаръци и съм изчела всички, а ако не съм, то е защото са планирани за някой по-нататъчен reading challange. Единствената опция, която ми остава е „Дневниците на вампира: пробуждането", която ми е подарък и е към reread списъка.

3. Книга с коледни цветове на корицата.

   От къде пък да я намеря?!
   Добре де, намерих. Но търсенето хич не беше лесно. За капак на всичко, в книжарницата беше изчерпана. Просто перфектно! Импровизирах на място и се спрях на "Погребални обреди". Коледа е през зимата. През зимата има сняг. Действието на книгата се развива през зимата и на корицата има сняг. Точка по въпроса. Брои се. Без повече спорове!

4. Книга с романтична/любовна тематика.

   Книгата и за тази категория беше изчерпана, за това се спрях на "Неочаквано едно лято". За нея поне съм 100% сигурна, че спада в категорията, а и трябва да си призная, че подобен тип сюжет ми допада.

5. Книга, с която ще изглеждате най-tumblr до камината.

   Естествено, няма по-добър избор от Хари Потър. Предпочитам да не казвам коя, защото ако ми свършат книгите за четене преди 23-ти ще се наложа да почна поредицата преди маратона. Така че номера на книгата остава загадка докато не я прочета ;)


6.* книга от жанр, който не си пробвала до сега.

   Предложения? Не? Добре.
   Спрях се на „Десет малки негърчета“, защото от много време искам да прочета подобна криминална книга, и колкото и да я наричам така, Пайнс си е трилър. Т.е. криминалния жанр е жанр, който не съм пробвала до сега^^

7*Книга по избор. /ъпдейтнато на 22.12/

   Това може би е най-лесният и най-трудният избор, който да направи човек.
   В началото исках да прочета „The Shape of my Soul“ от Lynette Ferreira, но тъй като не съм прочела още първата ѝ книга, смятам да я заменя с нещо друго. Ден преди книжния маратон пристигна "Book of shadows", така че ако ми остане време ще я прочета нея.

   Който има желание нека да се включи, защото е забавно, приятно и коледно ;) Въпреки, че като гледам избора на повечето хора, моите книги май не са много подходящи, но не ми пука особено. Важното е, че това ще са няколко дена пълни със забавление, емоции и екстремно четене.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции