Blogmas #4 – Потър мания


 Правилно сте познали. С идването на зимния сезон изпадам в едно такова настроение и ме хваща носталгията по Хари Потър. (за да бъдем четни, това се случва повече от веднъж в годината). Но какво да направя? Това е нещо, с което съм родена и единственото, което мога да направя, е да се отдам на манията си.
   Разбира се, като човек с нула приходи и много разходи, не мога да си позволя много неща и повечето си остават мечта. Например илюстрираната поредица, и поредицата на английски, чаши, шалове, дрехи... искам всичко, което видя. Но може би най-много искам да посетя музея (музей ли е изобщо?), там, където можеш поне за малко да изпълниш детските си мечти. Най-вероятно някой ден и това ще се случи. А до тогава си оставам с филмите, книгите и въображението.
   Има ли нужда да споменавам, че повечето филмови скриптове са трайно запаметени в съзнанието ми? Но, не, все още не съм наизустила книгите. Чела съм ги само веднъж и този месец ще ги започна за втори, и определено не последен, път. Да си призная, имало е моменти, в които съм сънувала сцени от книгите. Но не такива, които ги има, а такива, които липсват, а е трябвало да са там. Сякаш дописвам изпуснатите части в съзнанието си. Невероятно е. Е, може би освен когато прочетеш поредицата и осъзнаеш, че сцената, в която си бил сигурен, че съществува, всъщност липсва. Тогава е малко гадно. Упс!
   Но както и да е. Главната цел на този пост е не само моята продължителна и нестихваща мания, а и новия филм.
   Фантастичните животни и къде да ги намерим е поредния страхотен филм на WarnerBrothers. Бюджета определено е бил оползотворен качествено. Не липсват специални ефекти, атмосфера и актьорска игра. Дори нямаше кофти детайли, за които да се хвана и да се посмея. Срамота. През целия филм бях възхитена. Толкова красиви и спиращи дъха създания.
Някои сладки, други дебилни (*шепти* носорога). Края беше, добре де, подозирах това за лошия тип и тайната на момчето. Разочаровах се когато мъгъла забрави за магията, но края му след това ми хареса. А най-любимата ми част остава края на Нют. Беше толкова забавно и не съжалявам за постъпките му, въпреки че някои хора биха предпочели различен край. Мен така ме устройва. Освен това остава материал за следваща част, която обаче се надявам да не се осъществи. WB много пъти са доказвали, че продълженията им си заслужават, но някак си, не виждам фантастичните животни като поредица.
   А вие? Гледахте ли вече филма? Имате ли някакво мнение? Не може да съм единствената с Потър мания. Хайде, знам, че не съм сама :D

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари