Blogmas #23,24 - Festive Christmas Book Tag

   Много се чудех за какво да пиша днес, тъй като вчера нямах никакво свободно време(не че днес имам. Добре, че приготвих този пост по-рано), и реших, че днес е най-подходящия ден за този таг. Видях го на няколко места и реших и аз да го направя, защото изглежда забавно и приятно. (въпреки че вероятно няма да е толкова разнообразно колкото при другите)
   Да започваме ли?

1.Книжно семейство, с което би искала да споделиш коледната вечеря.


   Както на Великден, така и на Коледа обичам да казвам „It's not about Jesus, it's all about the food"(което е грубо, но факт), но само мислено, защото иначе никой не ме слуша. И в този случай много бих се радвала на една пищна вечеря с момчетата от Братството и всичките им близки хора. Коледа с голямата рода. Но от друга страна ще съм доволна и на малка скромна вечеря със семейството на Лизи от "Крадецът на книги".


“Беше началото на най-великата Коледа. Съвсем малко храна. Никакви подаръци. Но със снежен човек в мазето им. ”

2.Книжен артикул, който би искала да получиш като подарък за Коледа?


   В България тези неща не са толкова популярни и лесно достъпни, но винаги ми се е искало
да имам някакъв книжен артикул. Без значение какъв. Чаша с цитат или книжен мотив (въпреки че вече имам прекалено много чаши), бижута, фигурки или дори един красив книжен разделител. 

3.Герой, който би бил прекрасен коледен елф?

   Ахх, тук изборът е труден. Не съм чела достатъчно книги, че да избера някого, който да бъде елф. Но може би Уили от „Престъпни удоволствия". Той е малко като момче за всичко и си го представям един такъв, перфектен за елф.

4.Свържи книга с перфектната коледна песен.

   Не, не и не. Не бих развалила и най-ужасната книга с която и да е коледна песен!

5.Книга или герой, от който или която си разочарован и изпращаш директно в списъка на непослушните?

   В момента не се сещам за такъв герой. Малко или много изпитвам някакви чувства на състрадание и към лошите герои. Така че, в духа на Коледа, прощавам на всички и оставям списъка на непослушните празен.

6.Книга или герой, която или който смяташ, че заслужава повече признателност и трябва да отиде в списъка на добрите?
   
   Още не мога да превъзмогна загубата на Филип. Трябваше да оцелее поне до третата книга (освен ако някъде там няма някоя скрита изненада), но за сега яе изпратя него в списъка с послушните. Да се порадва малко.
7.Червено, златно, зелено: книга, която има прекрасно коледно чувство у себе си?

   Не си падам особено по тематичните книги, така че тук съм пас.

8.Книга или поредица, която ти обичаш толкова много, че би искала всеки да намери под елхата, за да я прочетат и заобичат също?

   Определено "Предимствата да бъдеш аутсайдер" и поредицата за Анна (Кендар Блейк) са ми в топ фаворитите и бих ги препоръчала на някои хора.

   Това беше от мен за днес. Весели празници!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари