Blogmas #12 - Откраднато сърце

 Това е първата книга, която печеля от giveaway и въпреки, че беше в pdf формат, а не на хартия, както се надявах, радостта ми не беше по-малка.

   За жалост, книгата не се оказа това, което очаквах. И за това ми е трудно да напиша това ревю. Никак не ми се иска да казвам лоши думи, особено при големия рейтинг на книгата (който не мога да си обясня), но ще се наложи.

   „Откраднато сърце“ има няколко плюса. Чете се лесно и бързо, историята е приятна, героите са достъпни и не е трудно да ги харесаш, но до там. Нататък, ами, не е добре. Не знам защо, но тази книга ми напомня на историите в але. Бързо развитие, недооформени герои, предимно пряка реч, и нереалистичност. Поне в живота, в който аз познавам, хората не са толкова мили и учтиви. Да, приятно е да разбереш каузата на момчетата, но повечето разговори са формални, претъпкани с ненужна учтивост. Всичко е прекалено натруфено. Липсва онази дива развръзка и напрегнати диалози, които обикновено се виждат в подобен тип книги. Да не говорим за хилядите грешки, които открих. „ще бъдеше“ и всякакви подобни граматични и времеви грешки. Сякаш книгата не е написана от зряла жена, а от десет годишно момиченце. Съжалявам, за което.

   Ще спра до тук, защото не обичам да пиша толкова негативни ревюта. А и мисля, че е достатъчно. Аз не бих ви посъветвала да прочетете книгата, но пък рейтинга ѝ е 4,5 от 5. Ако някой ми обясни защо е така, ще бъда много доволна.

   Официалният период на прочитане в Goodreads е 2-5 декември. Дадох ѝ 3 звезди, но мисля, че и те са много. Просто, съжалявам!

Коментари

  1. Рейтънгът е такъв, защото са я оценили приятели, приятелки и други подобни, чели или нечели... та това е :) Не всичко, което има виртуална корица, може да се нарече книга! Благодаря за ревюто ви!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари