Хари Потър и философския камък


Поредицата ХАРИ ПОТЪР от Дж. К. Роулинг

Книга първа - ХАРИ ПОТЪР И ФИЛОСОФСКИЯТ КАМЪК

Страници - 264

   Здравейте, книжни душици! (харесва ли ви обръщението, на мен много)
   Преди седмица и половина си направих малък график, но го изгубих и за това пускам този пост ден по-късно. Но пък няма кой знае колко голямо значение, защото след блогмас-а дори аз не знаех как да продължа с постовете. Но стига за това. Нека преминем към книгата.
   Започнах първата книга по-рано, защото ми се четеше. Все още не съм стигнала до втората, но какво да се прави. Така вървят нещата.
   Няма нужда да казвам отново, колко голям фен съм, но въпреки това оценката ми се оказа малко по-жестока, от колкото очаквах.
   Със създаването на този блог започнах да излизам извън комфортните си граници (а именно - фентъзито) и започнах да най-различни жанрове, което довежда до различни стилове, благодарение на които открих какво търся в една книга и какво не.
   И първото нещо, което ми прави впечатление е пряката реч. Предпочитам книги с повече описания и действия. Не че Хари Потър е пълна с бездействие, но тези постоянни разговори ми дойдоха малко в повече. Стилът на Роулинг в първата книга все още не е толкова оформен. И въпреки че книгата е интересна, стилът е много... как да го кажа? Обикновен? Прост? Детски? Дори досаден понякога. И колкото и да харесвам тази поредица, сега си давам сметка колко пропуски и непрофесионализъм има в първите книги (първата за сега). Има моменти, в които филмът изглежда много по-добре. Като цяло филмът има по-представителен и магичен вид от книгата. Единственото, с което думите превъзхождат картинките, е пълнотата. Във филма има много пропуснати моменти, много важни детайли, които биха изглеждали невероятно на екрана.

 Забравила съм да отбележа периода на прочитане, за което съжалявам. Започнах я някъде около 10-ти и п приключих на 23-ти декември. Помня, защото веднага след това започнах първата книга от ККМ. Дадох ѝ 4 звезди, защото толкова заслужава в моите очи. Не е перфектна, но искам последните книги да имат по-високи оценки от първите, за да ги отлича по някакъв начин.
   Е, това беше за днес. Повече ревюта няма да има до края на годината, но има планиране още постове. Ще се видим скоро! :)

Коментари

  1. Хей :) Би ли погледнала и моят блог? <3
    Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари