Алхимикът от Майкъл Скот


Поредицата ТАЙНИТЕ НА БЕЗСМЪРТНИЯ НИКОЛА ФЛАМЕЛ от Майкъл Скот

Книга първа - АЛХИМИКЪТ

Страници - 375


     Като изключим историите, това е първата книга, която чета на английски и честно казано съм крайно разочарована.
      Първо, корицата ме привлече, защото е красива. Както и първите няколко страници, които са като състарени. Но книгата изобщо не е това, което очаквах. Резюмето обещава екшън и приключения. Най-великата легенда. Но аз не видях нищо от това. 
      Е, чувствам се длъжна да кажа, че книгата е близо 400 страници, а аз прочетох само първите 100. Колкото и да се мъчех, вниманието ми не се задържаше повече от страница. Бавя книгата вече втори месец, но очевидно няма да се получи. Не мога да преценя развитието, защото в различни книги го харесвам по различен начин, но може би това, което ме отказа е стила на автора. Не знам как да го опиша, защото нямам много опит с различните стилове, но знам, че не ми хареса. Описанията, диалозите, самите действия... нищо не ме грабна. Имах високи очаквания за поредицата, но... такъв е живота.
      Прочетох много положителни коментари, което ме подтиква, когато отида в книжарницата, да погледна превода. Но до тогава може да се каже, че Алхимикът поставя начало на списъка с книги, които не харесвам. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари