Преглед към Август      Ок. Този месец беше ужасен, а дори не разбрах кога мина. Ех, така летят ваканциите.
      Първите 10 дена от Септември съм обречена да си седя в нас, така че се надявам, че ще свърша някаква работа, но честно казано, вече се отчайвам от себе си. Вероятно и вие от мен.
      Също така се опитвам да се усъвършенствам и да доразработвам блога и самото му съдържание, така че се надявам да ви хареса.
      Така, да започваме.

ANIME

Sukite ii na yo (Say 'I love you')
Episodes: 13, finished
Genres: Romance, School, Shoujo
Duration: 24 min per ep.
Rating: Teens 13 or older

      Казвали са ми да не го гледам, създадох си грешните впечатления от различни хора и си казах, че никога няма да гледам Say 'I love you'.
Обаче, не помня защо точно го избрах, реших да погледна Sukite ii na yo (никой не ми каза, че така е на японски) и истината е, че анимето ми хареса. Главната героиня ми напомня за мен адски много, само че в някои ситуации аз бих постъпила различно и честно казано, от време на време ме дразни адски много.
Това е една романтична история, която завършва незавършено. В някои моменти беше забавно (като онзи в който бяха в стаята ѝ и той падна върху нея и сложи ръка на гърдите ѝ, но майка ѝ се прибра. Толкова много се смях ), в някои моменти беше тъжно (тъпата гривна се скъса!), в някои сладко и романтично, а имаше и такива, в които да ти се прииска да отидеш и да удариш шамар на героите ("Ти тъп ли си? Защо постъпваш така?").
Като цяло хем ми хареса, хем не ми хареса. Ако си падате по такива сладникави работи, това е за вас.
Shokudeki no Soma/Souma
Продължавам да си следя сезона всеки петък.

Super Lovers
Episodes: 10, finished
Genres: Comedy, Drama, Romance, Shounen Ai, Slice of Life
Duration: 24 min per ep.
Rating: Teens 13 of older

      "Какво гледахме току що?" беше реакцията ми след първия епизод. Като цяло става за гледане. Сладко и забавно, но си е пълна педофилия. Имат 8 години разлика, което е поносимо, но само ако и двамата са пълнолетни. А те не са. Но какво да се прави. Нормално е за този тип анимета.
      Не мисля, че имам какво повече да кажа. So, можете ли да познаете кой е любимия ми герой. На бас, че не ХДД

91 Days
Episodes: 7 for now, unfinished
Genres: Action, Drama, Historical
Duration: 24 min per ep.
Rating: 17 + (violence & parafanity)

      За тези няколко епизода се случиха толкова много неща, че нямам търпение да излезе следващия. Определено е едно интересно аниме, което си заслужава гледането. А арта е невероятен. Честно казано в началото го гледах само заради арта, след това започна да ми става интересно.
      Още от първите минути се разбира колко голям психопат е главния герои, което много ми харесва. Само му погледнете усмивката.
      В  gogoanime пише, че е само драма и сега, когато погледнах в MyAnimeList, че има и други жанрове ми стана още по-интересно кое му е историческото. Вероятно е времето, в което се развиват действията, но тепърва ще се разбира :)

ReLife
Episodes: 13, finished
Genres: Romance, School, Slice of life
Duration: 23 min per ep.
Rating: Teens 13 or older
   
      Когато си набелязах това аниме, то още не беше завършено.
      Наскоро бях у приятелка и решихме да го гледаме.
      Мога да кажа, че е уникално замислено. През по-голямата част от времето е забавно, но присъстват и дълбоки чувства. Към края комбинацията е жестока, особено ако имаш шипове. През п

оловината епизод крещиш "kyoo" и се радваш, че най-накрая се събраха, а през другата половина едвам се сдържаш да не се разревеш, защото и двамата са глупави, а Onoya е гадняр.
      Любимият ми герой е Ога. Той е толкова мил и невинен, толкова сладък и глуповат за някои теми. Горкото.
      Имам въпрос към вас, ако ви предложат хапче, с което да се подмладите и да се върнете в гимназията, ще го приемете ли?

Kizumonogatari I: Tekketsu-hen

Episodes: 1
Genres: Action, Horror, Mystery, Supernatural, Vampire
Duration: 1h. 4min.
Rating: 17 + (violence & parafanity)
През по-голямата част бях като "WTF?" и се чудех какво става. До някъде разбрах, но така и не схванах главната цел на анимето. Очевидно има други части, но не смятам да ги гледам. Въпреки, че арта ми хареса и ме забавляваше, не мисля да изгубя още най-малко час от живота си в това. Изглежда ми безсмислено.
Корицата изглеждаше добре, ужаси е, но не беше това, което очаквах. За жалост.


Yami Shibai
Episodes: 13, finished
Genres: Dementia, Horror, Supernatural
Duration: 4min per ep.
Rating: Teens 13 or older
   
      Yami Shibai е колекция от кратки истории, свързани с японския фолклор. Вероятно има нещо много нередно с мен, но това дори не ме изплаши. Повечето дори не бяха интересни. Бяха странни и половината не ги разбрах, но това няма значение. Арта е странен и... не мога да го опиша, но нещо в него ми допада страшно много. Може би е защото нещата, които трябва да са страшни, изглеждат сравнително страшни, а движенията и всичко останало просто ти бъгват мозъка.
      От всичко най-ми харесваше началото. Как учителят (?) събира децата и започва да им разказва. Гласът му, начина на говорене, всичко това те предразполага към предстоящата история.

"Yottera shai. Mittera shai. Yami Shibai nochi kan da yo...... Oshimai " 
– това чувам, а дали така се пише, не знам. Ако някой знае да ме поправи.
"Step right up and have a look...It's time for Theatre of Darknes..... The End" – в превод.
(И докато търсех думите му, разбрах, че има още два сезона, което... всъщност не знам. Анимето не ми хареса, но нямам търпение да погледна следващите сезони. Заключение: Пристрастява се. )

      Btw изгледах и останалите два сезона, които отново са нищо особено. Във втория сезон, началото, което толкова много обичах бе малко по-различно от към гласово изпълнение. Актьора звучеше като педал, но това се пренебрегва с времето. В третия сезон интрото бе напълно различно. И любимите ми думи бяха сменени с малко детенце, което си пееше. Въпреки, че и пеенето му започна да ми харесва. Ендинга беше нещо като японски рап, което звучеше учудващо добре, а края на самото аниме ме изненада. Не го очаквах (добре де, подозирах нещо подобно).
      Така че, ако ви е скучно и се плашете лесно, може да го погледнете. Няма да ви отнеме повече от час (3-те сезона).Май това беше месецът на аниметата ХД Изгледала съм цели девет и даже почнах ново ХД

DRAWINGS

Започнах главата на Lavi от D Gray Man, но нещо не се получава.


BOOKS
Христо Ботев
Прочетох малко от задължителната литература, поезия, и честно казано, нищо не разбирам. Очевидно не мога да чета поезия. Не я разбирам колкото и да се опитвам да си я обясня. HELP!

The Alchemyst
Надявам се някой ден да я завърша, или поне да опитам отново.


MOVIES


Donnie Darko (2001)
Времетраене: 1h 53min (стори ми се много по-дълъг)
Жанр: Drama, Sci-fi, Thriller
Оценка в IMDb: 8.1
Моята оценка: 10, защото го заслужава
Резюме: A troubled teenager is plagued by visions of a large bunny rabbit that manipulates him to commit a series of crimes, after narrowly escaping a bizarre accident.
Мнение: Това официално е от любимите ми филми.
Филмът започна, е не много нормално, но не знаех какво да очаквам. През цялото време ме държеше под някакво напрежение. Още от началото се привързах към главния герой. Човекът си има проблеми, но в някои неща му върви. В крайна сметка не очаквах това, което се оказа, че е. Очаквах напълно различно нещо. За това и филма толкова ми хареса. Той е един от малкото филми, успели да ме изненадат напълно с края си. И не само. Краят ме унищожи. Не очаквах да е такъв. А когато "Mad World"(която също официално е от любимите ми песни) започна на фона, бях на косъм да се разплача.  Уникален филм. Добре замислен и изпълнен. Препоръчвам ви го, ако си падате по този тип филми. И ако ви се струва страшен (защото съм го чувала) ви уверявам, че не е. Заслужава си гледането.Before I wake(2016)
Времетраене: 1h 37min
Жанр: Drama, Fantasy. Horror
Оценка в IMDb: 6.1
Моята оценка: 7
Резюме: A young couple adopt an orphaned child whose dreams - and nightmares - manifest physically as he sleeps.
Мнение: Филмът не беше страшен. Беше приятен за гледане. Евала на бащата, който наистина се опитваше да се справи с нещата и да постъпи правилно. Нещо, което е рядкост за бащите в ужасите. Мразя майката, която ще определя с две думи: манипулативен егоист. И, обикновено не харесвам малки деца, но се влюбих в това момченце. Толкова сладки, мило и невинно. Послушно и добричко. Ако някога имам дете, искам то да е като него. Е, може и без дарбата, въпреки че ако се научи да я ползва, това ще е перфектно. Май малко се отплеснах, но да. Погледнете го, защото е хубаво филмче, което става за вечеря, например. Но ако искате нещо да ви поуплаши, това не е филма за вас ;)


Сами Вкъщи
Времетраене: 1h 27min
Жанр: Animation, Comedy, Family
Оценка в IMDb: 6.8
Моята оценка: 7
Резюме: The quiet life of a terrier named Max is upended when his owner takes in Duke, a stray whom Max instantly dislikes.
Мнение: Отново в киното бяхме предимно тинейджъри, в което всъщност няма нищо лошо. Даже по-добре. Филмчето беше приятно и забавно, и не съжалявам, че отидох на кино. За съжаление не мога да кажа повече, защото ще издам целия филм, но непременно го гледайте. Дали с малки деца или сами, няма значение. Филмчето е страхотно за всички възрасти :)
(всичко в тази публикация е преди 01.09)
(Ето и едно поздравче за настроение :3)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции