25 Bookish facts about me


Тъй като едва ли скоро ще пусна ревю на книга (в което ще обясня защо) реших да дам малко факти за мен, които просто ми изникнаха в главата. Пък и нямам достатъчно прочетени книги от последния таг, за да направя нов. Така че, да започваме!1. Ако прочета една книга за ден, то тя е невероятна. Така е грабнала интереса ми, че не съм могла да я оставя без да я прочета.

Ако я прочета за няколко дена (2 до 5), то тя е интересна и или не е спечелила цялото ми внимание или не мога да я прочета подари странични фактори (приятели, семейство, etc.)

Ако ми отнеме повече от 5 дена, книгата не е била толкова интересна, че да намеря време да я прочета.

Има и специални случаи, в които бавя четенето на една книга с години, но са рядкост.2. Може и да не прочета дадена книга с години, но все някога ще го направя. От чист инат.

3. Дори и първата книга от поредицата да не ми хареса, ще прочета и останалите (или поне ще си ги купя). Гадно ми е когато имам незавършена поредица, независимо какво е мнението ми за нея. Това е гаден навик, от който не мога да се отърва.

4. Пазя книгите като очите си. Умирам ако някъде е прегъната или намърсена.

5. Не обичам да давам книгите си. Особено след като някои хора не ги връщат. Имам 4 книги, които никога няма да си върна ;-;

6. Не мога да чета, ако около мен хората си говорят или има включен телевизор. Разговора им ми се набива в съзнанието.

7. Но пък мога да чета, слушайки музика. Тя просто си върви като фон и в даден момент даже забравям, че съм със слушалки в ушите.

8. Мога да чета навън и в училище, но не и в автобуса. Там предпочитам да слушам музика и да наблюдавам хората. (а и обикновено пътя ми е 3 до 5 мин).

9. Може да звучи глупаво, но често избирам книгите си по корицата или заглавието. В смисъл, ако една книга не ми направи впечатление или не звучи добре като заглавие, няма да погледна резюмето (освен препоръчаните книги)
10. Често чета книги без дори да знам за какво се разправят. Или някой ми ги е препоръчал или са ми харесали на случаен принцип. Така е по-вълнуващо.

11. Рядко вярвам на резюметата. Често залъгват.

12. Никога не чета анотации преди да прочета книгата. Иначе рискувам нечие мнение да ми влезе в главата.

13. Предпочитам да не ям докато чета. А ако го правя, то ще е нещо, което няма шанс да нацапа книгата. (най-често банан).

14. Не обичам и да пия, но рядко се разминавам без кафе. Coffee is life.

15. Не мога да седя на едно място, докато чета. Винаги трябва да мърдам на някъде.

16. Предпочитам да прочета книгата преди филма, за да си създам героите. Но ако се случи обратното, просто съм по-малко разочарована от филма.

17. Книгите ме разчустват по-лесно от филмите.

18.  Предпочитам фентъзи, ужаси и криминални. Мразя чиста романтика.

19. Понякога филма ми харесва повече (пр. Хари Потър и стаята на тайните – битката с базилиска е много по-епична във филма). Доста често харесвам книгата повече (пр. Дневниците на вампира няма нищо общо със сериала. Академия за вампири – филма е пълна скръб. Портрета на Дориан Грей – за едно и също ли говорим?) А понякога и двете ми харесват адски много (пр.Предимствата да бъдеш аутсайдер).

20. В списъка си имам над 300 книги, които искам да прочета (не купени). Имам над 60 непрочетени (купени), а искам да си купувам още и още.

21. Не харесвам книги, които всички харесват или нашумяват твърде бързо. (пр. 50 нюанса, всичко на Джно Грийн и подобни.) Както и книгите от влогъри, въпреки че много искам да
прочета книгата на Shane Dawson – I hate myself.

22. Обичам да препрочитам книги, защото винаги ще забележа нещо, което не съм забелязала предния път, но нямам много време.

23. Трудно смогвам между четенето на книги, на истории и на манга. За това и този блог не успява.

24. Имам страст към това да снимам книгите си. (имам страст да снимам всичко)

25. Винаги нося книга с мен, без значение къде отивам.


Това е за сега от мен. Надявам се този пост да ви хареса.
Коментари

Популярни публикации от този блог

Кръговете под очите ми

Летящата планета

Април в музика, книги и емоции