A to Z Bookish Survey Tag


   
      В блоговете, които следя постоянно се правят тагове, които искам да направя на по-късен етап. Но когато видях този в блога на Габриела Николова ми стана адски интересно и реших да пробвам, въпреки че колекцията ми и опита с книгите не са много големи. Сигурно ще стане еднообразно ХД
      Тагвам всеки, който желае да направи този таг, защото всъщност е доста забавно и приятно.
      Мисля да прекръстя юни на „месеца, в който всички учители решават да изпитват и не ми оставят време за живота“ и това е една от причините да ви подаря този таг. Приятно четене :)

A като Author: Автор, от когото имаш най-много книги.
Предполагам, че Л.Дж.Смит печели тук. Имам всички книги от поредицата „Дневниците на вампира“, които са издадени на български.

B като Best: Най-доброто продължение някога.
Не мисля, че мога да кажа кое от всички е най-доброто. Може би „Кралица на кошмара“, защото не очаквах, че ще има продължение и когато я видях в книжарницата просто нямаше как да не си я купя на мига.

C като Curently Reading: Коя книга четеш в момента?
Все още чета „Портретът на Дориан Грей“. С по 10-15 контролни и изпитвания на седмица нямам време а и май забравих къде точно оставих книгата... –.–

D като Drink of Choice While Reading: Коя е любимата ти напитка, докато четеш?

Определено кафето. Не мога да живея без кафе. Но и горещ шоколад става, ако е три през нощта и няма как да си направя кафе без да ми се скарат.

E като E-reader or Physical Book: Предпочиташ да четеш книжни или електронни книги?
И аз, като всеки книжен плъх, предпочитам да държа книгата в ръцете си, да разлиствам страниците и да усещам аромата ѝ. Електронните книги нямат тези предимства.

F като Fiction: С кой герой от книга би излизал/а в гимназията?
ОМГ Ейдриън ♥♥♥♥♥♥♥ Ейдриън Ивашков от „Академия за вампири“. Той е любимия ми герой. Обожавам всичко в него. Никой не може да го замени. Той ще е винаги моят the best of all. Пък и винаги на подобен въпрос се сещам първо за него. Е, не бих отказала и Рейдж или Зейдист от „Братството на черния кинжал“. Който и да е от братята като цяло. Хихихи. И, разбира се, да споменем първата ми книжна любов, образа на Деймън в „Дневниците на вампира“. Невероятен герой с интересно минало и същност.

G като Glad you gave this book a chance: На коя книга си доволен/на, че си ѝ дал/а шанс?
„Предимствата да бъдеш аутсайдер“. В началото не смятах, че ще си я купя, но се радвам, че реших да го направя. Все пак ми е любимата книга.
Но като цяло се радвам, че давам шанс на различни книги, особено такива, които не са в любимите ми жанрове. Винаги е хубаво да прочетеш нещо ново.

H като Hidden Jem Book: Коя книга за теб е като истинско бижу?
По принцип не харесвам бижутата, но всяка една книга за мен е незаменима ценност.


I като Important: Важен момент в живота ти на читател.
Според мен, най-важния момент в живота на един читател, е когато разбере, че е такъв. Не на всички хора им харесва да четат и т.н. и е наистина ценен и важен момента, в който разбереш, че си запален по четенето, че книгите ти действат като наркотици. Това е момент, в който откриваш част от себе си. Моят такъв момент беше когато една приятелка. знаейки че харесвах сериала „Дневниците на вампира“, ми подари първата книга от поредицата. С нея започна и читателското ми приключение.

J като Just finished: Книга, която току-що си приключил/а.
В момента няма такава. Заседнала съм на една и съща от поне месец.

K като Kinds of Books You Won't Read: Какви литературни жанрове не четеш?
Чета всичко, което ме грабне. Но предпочитам да избягвам романтиката и научната фантастика. Те просто не са мой тип.

L като Longest Book You've Read: Коя е най-дългата книга, която си чел/а?
„Хари Потър и орденът на феникса“ - 856 страници.

M като Major Book Hangover Because of: Коя книга ти е дала усещане за свръх доза?
Беше една от „Дневниците на вампира“. Не мога да си спомня точно коя. Петата или шестата, ще излъжа. Докато четях, особено втората половина, не знаех къде се намирам и какво става с мен. Не можех да контролирам емоциите и чувствата си. Мисля, че напълно се изгубих в онази книга.

N като Number of Bookcase You Own: Колко библиотеки за книги имаш?
След като една приятелка ме накара да снимам всички книги, които имам, осъзнах че те са много повече от колкото си мисля. Просто някои никога не съм ги чела и едва ли някога ще ги прочета.
Та, книгите нямат официална библиотека. Просто са пръснати по разни рафтове, което прави седем рафта, мисля. Един, от които двоен(41книги), и един много дълъг(и той около 40). Другите са по 7-10. Зависи от дебелината.

O като One Book You Might Have Read Multiple Times: Има ли книга, която си чел/а повече от веднъж?
Доста са. да не говорим, че смятам да препрочета всичко налично в къщата.

P като Preffered Place to Read: Къде обичаш да четеш?
В леглото и на фотьойла най-често. След това където ми се отдаде възможност да чета. Рейса, училище, някъде навън.

Q като Quote that inspires you/give you all the feels from a book you've read: Цитат от книга, който те вдъхновява.

Други цитати от книгите, които чета: ТУК

R като Reading Regret: За какво съжаляваш като читател?
Не съжалявам за нищо.


S като Series You Started and Need to Finish (all books are out in series): Коя завършена поредица искаш да прочетеш до края?
То май всички поредици, които искам да прочета не са завършени. Поне тези, за които се сещам. Мисля, че „Кръвни връзки" е завършена, но не съм сигурна. Поредицата, която започва с „Ерагон“. Тя е завършена и искам да я прочета. И много други, разбира се. В списъка ми са предимно поредици.

T като Three of You're All-Time Favorite Books: Кажи твоите три най-любими книги.
Това е най-трудното нещо в живота ми. Добре. 1.„предимствата да бъдеш аутсайдер“, 2.„Анна в рокля от кръв“, 3. Не знам. Не мога да сложа никоя на този етап.

U като Unapologetic Fangirl for: Непростим фен на..
Мъжките герои предимно. Фентъзи и хорър. Релефни корици.

V като Very Excited for This Release More Than All the Others: Коя е книгата, чието излизане очакваш с нетърпение?
За сега никоя. Чаках 13-та книга от поредицата за братството, но тя вече излезе, така че сега с нетърпение очаквам да намеря от някъде пари, за да си купя нова книга.

W като Worst Bookish Habit: Кой е най-лошият ти книжен навик?
Пазя книгите непокътнати. Дразни ме дори една ъгълче да е смачкано, да не говорим ако някъде има някакъв дефект с мастилото или когато някой глупак е размазал буквите докато е четял.

X като X Marks The Spot: Start at the top left of your shelf and pick the 27th book: Посочи 27-мата книга на най-горния ти рафт, започвайки от ляво надясно.
Повечето рафтчета в стаята ми са малки и не стигат до 27, но ще комбинирам няколко и се получаваааа.... „The Alchemyst“ by Michael Scott. Първата книга от поредицата „The Secrets of the Immortal Nicholas Flamel“. Книгата е една от малкото, които имам на английски.

Y като Your Latest Book Purchise: Коя е последната книга, която си купи?
„Храна за върколаци“ на Добромир Славчев. По принцип не си падам по този тип книги, но реших, че ми се чете малко поезия, пък и книгата ми е в списъка от дълго време.

Z като ZZZ-snatcher book (Last Book That Take You WAY Late): Коя е последната книга, която те е държала буден/на до късно?
„Вечна любов“. Не я оставих докато не я прочетох. Не знам защо, но не съм седяла до късно, за да чета „Портретът на Дориан Грей“

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари