Една история за любов, братя и още много

Поредицата БРАТСТВОТО НА ЧЕРНИЯ КИНЖАЛ от Дж. Р. Уорд

Книга първа - ТЪМНА ЛЮБОВ

Страници - 372


      Като се има предвид състоянието, в което бях, е цяло чудо, че завърших книгата вчера, и че написах ревюто днес.
      Братството на черния кинжал е... много е сложно да определя за какво точно е тази поредица. Може би защото съм чела само първата, но вече имам предположения за по-нататък.
Поредицата, или поне първата книга и част от втората, те грабва и те пренася в един малко по-различен свят. Място, населявано от вампири. Знам, знам, изтъркано е. И аз така си помислих, но няколко човека ми казаха, че поредицата е хубава и реших да я погледна.
      Честно казано в началото не ми беше много интересна. Може би бях в такъв период. Стигнах до 40-та страница някъде и се отказах. Наскоро реших да я почна отново и не съжалявам. Както във всяка друга книга, и тук вампирите се отличават с някои неща. Е, тук се отличават с много неща и самата авторка ги е сравнила, но това е подробност. Тези създания ми харесват заради същността, която им е изградена. Те не само живеят по различен начин, но си имат своите традиции и ритуали, своите създатели и врагове.
      По-интересното е, че книгата си има свой речник, и вярвате или не, използвах го поне четири-пет пъти.
      Нещото, което не ми хареса в началото, въпреки, че знаех, че го има, бяха еротичните сцени. Но Дж. Р. Уорд се е постарала така да ги напише, че без да използва думи и изрази, които да звучат някак неприятно(поне за мен) пресъздава романтиката и страстта, вложени в действията на героите. Да не говорим за цялостните образи на героите, които заобичах още от началото.
      С няколко думи, ако търсите екшън, примесен с еротика; силно приятелство и още по-силна любов, това е книгата за вас. „Тъмна любов“ ще ви прикове в тайнствения си свят, ще спре дъха ви и ще ви държи в напрежение докато не прочетете всичките книги от поредицата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Преглед към Януари

Цветен книжен таг

Мъката на Февруари